Wat is een VCA-gecertifieerd bedrijf?

 

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Het is een certificeringsprogramma dat bedrijven helpt om een veiligere en gezondere werkomgeving te creëren en tegelijkertijd milieuvriendelijke werkpraktijken te bevorderen. Het programma is speciaal ontwikkeld voor bedrijven in de bouwsector en aanverwante sectoren, zoals installatiebedrijven en technische dienstverleners.  

 

Het doel van het VCA-certificeringsprogramma is om bedrijven te helpen hun veiligheids- en milieuprestaties te verbeteren door middel van gestandaardiseerde procedures en protocollen. Bedrijven die zich aanmelden voor het programma moeten voldoen aan een aantal eisen en criteria op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Ze moeten bijvoorbeeld aantonen dat ze voldoen aan de geldende wet- en regelgeving op deze gebieden en dat ze beschikken over voldoende kennis en vaardigheden om veilig en milieubewust te werken. 

Als een bedrijf slaagt voor de VCA-audit, ontvangt het een VCA-certificaat. Dit certificaat is een bewijs dat het bedrijf voldoet aan de normen voor veiligheid, gezondheid en milieu en dat het een betrouwbare partner is voor klanten en leveranciers. Bedrijven kunnen het VCA-certificaat gebruiken als marketingtool om klanten te laten zien dat ze zich inzetten voor veiligheid, gezondheid en milieu en dat ze voldoen aan de hoogste normen op deze gebieden. 

Een VCA-gecertificeerd bedrijf heeft een aantal voordelen ten opzichte van niet-gecertificeerde bedrijven. Het geeft aan dat het bedrijf een goed veiligheids-, gezondheids- en milieubeleid heeft en dat het zich actief bezighoudt met het verbeteren van deze aspecten van het bedrijf. Het kan ook helpen bij het verkrijgen van nieuwe opdrachten en het behouden van bestaande klanten, omdat veel klanten het VCA-certificaat als een vereiste beschouwen voor hun leveranciers en aannemers. 

 

Een VCA-gecertificeerd bedrijf heeft een aantal voordelen ten opzichte van niet-gecertificeerde bedrijven. Het geeft aan dat het bedrijf een goed veiligheids-, gezondheids- en milieubeleid heeft en dat het zich actief bezighoudt met het verbeteren van deze aspecten van het bedrijf.

 

Bedrijven die een VCA-certificaat willen behalen, moeten een aantal stappen doorlopen. Ze moeten zich aanmelden voor een VCA-audit en een aantal documenten en procedures voorleggen ter beoordeling. Tijdens de audit worden de procedures en protocollen van het bedrijf getoetst aan de VCA-normen. Als het bedrijf slaagt voor de audit, ontvangt het een VCA-certificaat dat geldig is voor een bepaalde periode. Om het certificaat te behouden, moet het bedrijf jaarlijks opnieuw worden geaudit. 


 

Werken in een VCA-bedrijf heeft dus z’n voordelen: je herkent aan het label dat intern alles vlot en gestructureerd volgens bepaalde regelgevingen en vereisten verloopt. Toeval wil dat we bij b-source net zo’n certificaat hebben! Neem je dus enkel genoegen met een werkplek waar jij je écht goed voelt? Bekijk dan onze vacatures op b-source.be/jobs en begin volgende week aan de job van je leven!

Laatste Nieuws

 • Waarom b-source als technische partner?

  Als het gaat om technische projecten, is het belangrijk om de juiste mensen in je team te hebben. b-source, je...
  Lees meer
 • Outsourcing - de voordelen voor jou als technieker

  Stel je dit voor: je rijdt op je motor over de uitgestrekte weg, de wind door je haren en je...
  Lees meer

Altijd als eerste het laatste nieuws ontvangen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

 • Projectrealisaties
 • Beschikbaarheden
 • Sectornieuws
 • Achter de schermen
Copyright © 2024 b-source. Alle rechten voorbehouden. Veiligheid boven alles, ook voor jou. Lees hier ons privacy- , cookie- en GDPR-beleid
Algemene aankoopvoorwaarden Algemene verkoopvoorwaarden Webdesign Webit