Wat doet een servicetechnieker?

Een servicetechnieker kijkt of er problemen zijn met zijn computer

Een servicetechnieker is verantwoordelijk voor het bieden van technische ondersteuning en service aan klanten. Dit kan variëren van het installeren en repareren van apparatuur tot het trainen van gebruikers over hoe ze het product veilig en effectief kunnen gebruiken.  

 

Wat doet een servicetechnieker? 

Hier zijn enkele van de belangrijkste taken van een servicetechnieker: 

 

 1. Installatie: Een servicetechnieker installeert nieuwe apparatuur en systemen bij klanten. Dit kan variëren van huishoudelijke apparaten tot industriële machines en apparatuur.
 2. Reparatie: Een servicetechnieker is verantwoordelijk voor het repareren van defecte apparatuur en het oplossen van problemen die zich kunnen voordoen bij de werking van een systeem. Dit kan betekenen dat onderdelen moeten worden vervangen of dat er een diagnose moet worden gesteld om het probleem op te lossen.
 3. Preventief onderhoud: Een servicetechnieker voert preventief onderhoud uit op apparatuur en systemen om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven werken. Dit kan betekenen dat ze regelmatig onderhoud uitvoeren, zoals het vervangen van filters of het smeren van bewegende onderdelen.
 4. Training: Een servicetechnieker traint klanten en gebruikers over hoe ze het product veilig en effectief kunnen gebruiken. Dit kan variëren van het geven van eenvoudige instructies tot het opzetten van uitgebreide trainingsprogramma’s.
 5. Klantenservice: Een servicetechnieker biedt klanten ondersteuning en hulp bij het oplossen van problemen. Dit kan betekenen dat ze vragen beantwoorden over hoe het product werkt, of dat ze problemen oplossen die klanten ondervinden bij het gebruik ervan.
 6. Documentatie: Een servicetechnieker houdt nauwkeurige documentatie bij van de werkzaamheden die ze uitvoeren, zoals reparaties, onderhoud en installatie. Dit kan betekenen dat ze rapporten schrijven of formulieren invullen om ervoor te zorgen dat er een compleet overzicht is van alle werkzaamheden die zijn uitgevoerd. 

 

Vereiste vaardigheden 

Een combinatie van technische kennis, klantenservicevaardigheden en nauwkeurigheid in documentatie is essentieel om succesvol te zijn in dit beroep. 

 

 1. Technische kennis: Een servicetechnieker moet beschikken over uitgebreide technische kennis van de apparatuur en systemen waarop ze werken. Dit omvat vaak een diepgaand begrip van elektronica, mechanica, pneumatiek, hydraulica en andere relevante technische disciplines. 
 2. Probleemoplossing: Een servicetechnieker moet vaardig zijn in het oplossen van problemen. Ze moeten in staat zijn om snel te analyseren wat er misgaat en oplossingen te vinden om het probleem op te lossen. 
 3. Communicatievaardigheden: Een servicetechnieker moet uitstekende communicatievaardigheden hebben. Dit omvat het kunnen uitleggen van technische problemen en oplossingen aan klanten en andere belanghebbenden op een duidelijke en begrijpelijke manier. 
 4. Klantenservice: Een servicetechnieker moet klantgericht zijn en in staat zijn om goede relaties met klanten op te bouwen. Dit betekent het kunnen omgaan met klachten en het bieden van uitstekende service om klanttevredenheid te garanderen. 
 5. Nauwkeurigheid en aandacht voor detail: Een servicetechnieker moet nauwkeurig en gedetailleerd zijn bij het uitvoeren van taken. Dit omvat het documenteren van werkzaamheden en ervoor zorgen dat alles correct en veilig wordt uitgevoerd. 
 6. Time management: Een servicetechnieker moet in staat zijn om effectief te werken onder druk en met strakke deadlines. Dit omvat het prioriteren van taken en het organiseren van werk om ervoor te zorgen dat klanten tevreden zijn en projecten op tijd worden afgerond. 
 7. Veiligheid: Een servicetechnieker moet op de hoogte zijn van veiligheidsprocedures en deze nauwkeurig volgen om ongevallen en letsel te voorkomen. 

 

Kortom

Een servicetechnieker is verantwoordelijk voor het bieden van hoogwaardige technische ondersteuning en service aan klanten. Door het uitvoeren van taken zoals installatie, reparatie, preventief onderhoud, training, klantenservice en documentatie, zorgt een servicetechnieker ervoor dat apparatuur en systemen optimaal blijven werken en dat klanten tevreden zijn met het product.  

 


Ben je op zoek naar een job als servicetechnieker? Dat treft! Bij b-source zijn we gespecialiseerd in het aanwerven en outsourcen van deze profielen. Je komt vast bij ons in dienst, en gaat vervolgens een opdracht van lange termijn aan bij één van onze vertrouwde klanten. Zie het als ‘consulting voor techniekers’ waarbij jij als technisch expert onder de paraplu van b-source de klant ondersteunt als servicetechnieker. Interesse in een gesprek over wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Bekijk onze jobs op b-source.be/jobs of contacteer jobs@b-source.be  

Ben je een professionele klant en ben je op zoek naar een servicetechnieker om je team mee te ondersteunen? Dan kan je rekenen op de technische experts van b-source. Met servicetechniekers in de petrochemie, voeding, textiel en tal van andere sectoren en profielen die willen werken in dagregime, nacht- of weekendregime en ploegensystemen hebben wij de juiste technieker voor elke langetermijnopdracht. Verwacht je aan gekwalificeerde experts die meedenken en die optimaal ondersteund en begeleid worden door onze teamleaders zodat ze feilloos en zelfstandig, maar ook in teamverband kunnen functioneren in je bedrijf. Interesse? Vul ons contactformulier in en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op. 

Laatste Nieuws

 • Hoe AI het werk van techniekers beïnvloedt

  In de moderne wereld is kunstmatige intelligentie (AI) een drijvende kracht achter technologische vooruitgang en efficiëntieverbetering. Binnen de technische sector,...
  Lees meer
 • Waarom b-source als technische partner?

  Als het gaat om technische projecten, is het belangrijk om de juiste mensen in je team te hebben. b-source, je...
  Lees meer

Altijd als eerste het laatste nieuws ontvangen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

 • Projectrealisaties
 • Beschikbaarheden
 • Sectornieuws
 • Achter de schermen
Copyright © 2024 b-source. Alle rechten voorbehouden. Veiligheid boven alles, ook voor jou. Lees hier ons privacy- , cookie- en GDPR-beleid
Algemene aankoopvoorwaarden Algemene verkoopvoorwaarden Webdesign Webit