Wat doet een Maintenance Manager?

Een maintenance manager bekijkt met een technieker we performantie van een installatie.

Een Maintenance Manager is een professional die verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de apparatuur en faciliteiten van een organisatie. Dit omvat het plannen en coördineren van alle onderhoudsactiviteiten om ervoor te zorgen dat de apparatuur en faciliteiten optimaal presteren en voldoen aan de vereiste normen en veiligheidsvoorschriften. 

 

Wat doet een Maintenance Manager?

Een Maintenance Manager heeft een breed scala aan verantwoordelijkheden. Een van de belangrijkste taken is het ontwikkelen en implementeren van onderhoudsplannen voor de apparatuur en faciliteiten van de organisatie. Dit omvat het opstellen van een preventief onderhoudsschema om potentiële problemen te voorkomen voordat ze zich voordoen, evenals het opzetten van procedures voor het uitvoeren van noodreparaties wanneer dat nodig is. 

Een ander belangrijk aspect van het werk van een Maintenance Manager is het beheren van het onderhoudsteam. Dit omvat het inplannen van werkorders en het toewijzen van taken aan technici, het zorgen voor de juiste training van de technici en het evalueren van hun prestaties. De Maintenance Manager is ook verantwoordelijk voor het beheer van de benodigde onderhoudsbudgetten en -uitgaven en het zorgen voor naleving van de veiligheidsvoorschriften en -normen. 

Vereiste vaardigheden 

Om succesvol te zijn in deze rol, moet een Maintenance Manager beschikken over uitstekende leiderschaps- en communicatievaardigheden. Ze moeten in staat zijn om effectief te communiceren met technici en andere leden van het managementteam, evenals met leveranciers en externe contractanten. Ze moeten ook in staat zijn om problemen snel en effectief op te lossen en prioriteiten te stellen om ervoor te zorgen dat de apparatuur en faciliteiten optimaal blijven werken. 

Tot slot moet een Maintenance Manager op de hoogte blijven van nieuwe technologieën en ontwikkelingen in de industrie om ervoor te zorgen dat de organisatie up-to-date blijft en de concurrentie voorblijft. 

 

Conclusie 

Een Maintenance Manager is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de apparatuur en faciliteiten van een organisatie. Ze ontwikkelen en implementeren onderhoudsplannen, beheren het onderhoudsteam, beheren onderhoudsbudgetten en -uitgaven en zorgen voor naleving van de veiligheidsvoorschriften en -normen. Effectieve leiderschaps- en communicatievaardigheden, probleemoplossend vermogen en up-to-date blijven met nieuwe ontwikkelingen zijn essentieel om succesvol te zijn in deze rol. 

 

En daar komt b-source tevoorschijn!  

Ben je op zoek naar een job als Maintenance Manager? Dat treft! Bij b-source zijn we gespecialiseerd in het aanwerven en outsourcen van deze profielen. Je komt vast bij ons in dienst, en gaat vervolgens een opdracht van lange termijn aan bij één van onze vertrouwde klanten. Zie het als ‘consulting voor techniekers’ waarbij jij als technisch expert onder de paraplu van b-source de klant ondersteunt als Maintenance Manager. Interesse in een gesprek over wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Bekijk onze jobs op b-source.be/jobs of contacteer jobs@b-source.be

Ben je een professionele klant en ben je op zoek naar een Maintenance Manager om je team mee te ondersteunen? Dan kan je rekenen op de technische experts van b-source. Met Maintenance Managers in de petrochemie, voeding, textiel en tal van andere sectoren en profielen die willen werken in dagregime, nacht- of weekendregime en ploegensystemen hebben wij de juiste technieker voor elke langetermijnopdracht. Verwacht je aan gekwalificeerde experts met verantwoordelijkheid. Mensen die meedenken en die optimaal ondersteund en begeleid worden door onze teamleaders zodat ze feilloos en zelfstandig, maar ook in teamverband kunnen functioneren in je bedrijf en mensen kunnen leiden. Interesse? Vul ons contactformulier in en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op. 

Laatste Nieuws

 • Waarom b-source als technische partner?

  Als het gaat om technische projecten, is het belangrijk om de juiste mensen in je team te hebben. b-source, je...
  Lees meer
 • Outsourcing - de voordelen voor jou als technieker

  Stel je dit voor: je rijdt op je motor over de uitgestrekte weg, de wind door je haren en je...
  Lees meer

Altijd als eerste het laatste nieuws ontvangen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

 • Projectrealisaties
 • Beschikbaarheden
 • Sectornieuws
 • Achter de schermen
Copyright © 2024 b-source. Alle rechten voorbehouden. Veiligheid boven alles, ook voor jou. Lees hier ons privacy- , cookie- en GDPR-beleid
Algemene aankoopvoorwaarden Algemene verkoopvoorwaarden Webdesign Webit