Waarom het juiste materiaal belangrijk is voor ervaren techniekers.

b-source dispatcht technische profielen. Hoewel deze techniekers onze belangrijkste asset zijn, spelen ook andere zaken een rol in succesvolle technische outsourcing. Hieronder bekijken we het belang van het juiste materiaal voor ervaren techniekers.

Een ervaren technieker kreeg de juiste opleiding om met technische materialen te werken. Toch heeft een technisch expert enkele jaren in the field nodig om de juiste voeling te krijgen met zijn gereedschap. Dit is belangrijker dan je zou denken: het garandeert een effectieve toepassing, bevordert efficiëntie en vermindert veiligheidsrisico’s op de werkplek.

 

Een voorbeeld

Stel je even voor: je moet een gat boren van 10 mm in een inox plaat van 12 mm. Elke technieker weet dat hij daarvoor een boorschroefmachine en de juiste boren nodig heeft, plus eventueel wat boor- en snijolie. Maar wat minstens even belangrijk is, is dat je niet te hard duwt bij het boren, dat je alleen maar het gewicht van de machine gebruikt en dat de boorschroefmachine kan blokkeren voordat het volledige gat in de plaat is gemaakt. Deze aandachtspunten zorgen ervoor dat het werkmateriaal langer meegaat en dat werkongevallen voorkomen worden.

Elke technieker weet hoe je een gat in een plaat boort, maar wie meer ervaring heeft, weet beter hoe je boort in verschillende materialen, enzovoort. Dat “aanvoelen” krijg je alleen door jarenlange ervaring. Door een proces van trial en error weet een ervaren technieker welke boor hij het best gebruikt, maar ook welke soort ladder hij voorziet voor welke hoogte en toepassing, hoeveel booraccu’s hij nodig heeft voor een dag op de werf en hoe hij preventief kan optreden wanneer hij minder ervaren collega’s met minder geschikte materialen ziet werken

Het juiste, kwalitatieve en voldoende materiaal is verschillend voor elke tak en specialiteit. Bijgevolg is het belangrijk dat elke technieker vooraf weet welke taken hij uitvoert, zodat hij het correcte materiaal kan aanvragen.”

Daarom geven ervaren techniekers aan dat het juiste materiaal een absolute noodzaak is. Het is bovendien nog belangrijker dat je de juiste materiaalset voorziet voor elke klus. Het gereedschap dat gebruikt wordt in industrie, is niet per se geschikt voor toepassingen in gebouwenbeheer. Het juiste, kwalitatieve en voldoende materiaal is dan ook verschillend voor elke sector en specialiteit. Bijgevolg is het belangrijk dat elke technieker vooraf weet welke taken hij uitvoert, zodat hij het correcte materiaal kan voorzien.

b-source zoekt jou!

Bij b-source begrijpen we perfect waar jij als ervaren technieker naar op zoek bent. En dat komt goed uit: wij zoeken volop nieuwe collega’s voor onze uitbreiding! Heb je meer dan 5 jaar praktijkervaring en zoek je naar een uitdagende job waarbij je autonoom aan de slag kan, maar ook goed in teamverband werkt? Kijk je uit naar een functie waarin je werkt aan projecten in je eigen regio met je eigen bedrijfswagen, en waarin je de ruimte krijgt om naast de werkuren je zinnen te verzetten met fijne After Work Drinks en team buildings? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures!

Laatste Nieuws

 • Hoe AI het werk van techniekers beïnvloedt

  In de moderne wereld is kunstmatige intelligentie (AI) een drijvende kracht achter technologische vooruitgang en efficiëntieverbetering. Binnen de technische sector,...
  Lees meer
 • Waarom b-source als technische partner?

  Als het gaat om technische projecten, is het belangrijk om de juiste mensen in je team te hebben. b-source, je...
  Lees meer

Altijd als eerste het laatste nieuws ontvangen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

 • Projectrealisaties
 • Beschikbaarheden
 • Sectornieuws
 • Achter de schermen
Copyright © 2024 b-source. Alle rechten voorbehouden. Veiligheid boven alles, ook voor jou. Lees hier ons privacy- , cookie- en GDPR-beleid
Algemene aankoopvoorwaarden Algemene verkoopvoorwaarden Webdesign Webit