5 voordelen van het werken met ervaren externe techniekers.

Bij technische outsourcing zorgen externe techniekers ervoor dat het technische aspect van je bedrijfsvoering vlot verloopt. Daarbij kies je best voor bekwame experts die weten wat ze doen. Lees in deze blog de 5 voordelen van ervaren techniekers.

Bij outsourcing schakel je een externe partij in om taken uit te voeren die niet tot je core-business behoren, maar die wel belangrijk zijn voor het succes van je onderneming. Zo kan je kiezen voor outsourcing van bijvoorbeeld HR, marketing en IT.  Outsourcing biedt verschillende voordelen die vaste werknemers je niet altijd garanderen. Daarbij kunnen zowel jonge als oudere profielen een meerwaarde bieden. Wanneer je denkt aan technische outsourcing, brengt een ervaren technieker toch de meeste voordelen naar boven. We leggen ze hieronder verder uit. 

 • Kostenefficiëntie
 • Beter advies
 • Stabiliteit
 • Een frisse kijk
 • Een goede leermeester

1. Kostenefficiëntie

Eerst en vooral is een ervaren technieker goed voor je kostenplaatje. Het kan verleidelijk zijn om voor een junior profiel te kiezen en zo de uurkost laag te houden, maar dit gaat dan wel ten koste van je kostenefficiëntie op langere termijn. De investering in een ervaren externe specialist is niet altijd meteen duidelijk. Laten we daarom naar de andere 4 voordelen kijken om te leren hoe een ervaren technieker je uiteindelijk geld bespaart. 

2. Beter advies

Een ervaren technieker kan makkelijker terugvallen op ervaringen en werkplekken uit het verleden. Ze zijn van alle markten thuis, en dat zie je in hun manier van werken. Een profiel met meer ervaring kiest de beste werkwijze en materialen voor elke klus. Bovendien zijn ze eerder geneigd om een proces in vraag te stellen, in plaats van enkel het probleem te verhelpen. Een doorwinterd technicus gaat met andere woorden ook preventief te werk. Zo verklein je de kans op vroegtijdige vervangingskosten van je installaties. 

3. Stabiliteit

Elke nieuwe interne of externe collega moet opgeleid worden om optimaal mee te draaien in je bedrijfsvoering. Met een ervaren technieker hou je die opleidingstijd en -kosten beperkt. Terwijl een junior makkelijker nieuwe plaatsen verkent, zoekt een senior technicus naar een stabiele werkomgeving. Die nood aan stabiliteit is goud waard. Niets is immers duurder dan het verloop van mensen.  

4. Een frisse kijk

Op de meeste plekken waar een ervaren technieker wordt ingezet, worden oudere en moderne technieken gecombineerd. Schoolverlaters zijn vaak op de hoogte van de laatste nieuwe processen. Maar nieuw is niet altijd beter. Ervaren technici hebben de oudere technieken onder de knie, maar worden continu bijgeschoold. Zo kunnen ze de beste toepassing kiezen voor elk probleem. Vanuit deze gemengde expertise kunnen ze je ook het beste adviseren in preventieve maatregelen, verbeteringen en uitbreidingen van installaties en processen. 

5. Een goede leermeester

Kan je een ervaren technieker inplannen bij een minder ervaren collega? Dan zorg je er meteen voor dat die laatste bijleert van iemand met de nodige expertise. Op die manier kan de kwaliteit van jouw technische dienst groeien, en dat zonder de toegevoegde kost van dure opleidingen en bijscholingen. 

“Alle voordelen die een ervaren technieker biedt, leiden tot kostenefficiëntie. Hoewel je voor een juniorprofiel een lagere uurkost betaalt, betaalt een technicus met meer expertise zichzelf op termijn terug, en je verlaagt zelfs personeels- en infrastructuurkosten op langere termijn.”

Kortom

De 5 voordelen van ervaren techniekers kunnen allemaal herleid worden naar meer kostenefficiëntie. Dankzij zijn expertise bespaart hij je: 

 • vroegtijdige vervangingskosten van je infrastructuur
 • personeelskosten en -administratie, waaronder opleidingskosten
 • onnodige kosten van moderne, maar niet altijd betere technieken
 • opleidingskosten van jouw eigen team 

Hoe selecteer je een ervaren technieker?

Kan je een ervaren technieker zelf in huis nemen? Zeker. Is dat altijd even voordelig? Niet helemaal. Ervaren profielen zijn vandaag steeds moeilijker te vinden. Verder heb je ze misschien niet oneindig lang nodig, en dan loop je het risico op ontslagkosten en een berg personeelsadministratie. Daarom kan je kiezen voor het adviest van specialisten om de juiste technieker te vinden die het beste past bij de noden van jouw bedrijf. b-source heeft jarenlange ervaring met het uitzenden van techniekers. Onze experts hebben elk 5 tot 10 jaar ervaring in hun vak. Met voortdurende bijscholing en een inzet in verschillende industrieën zijn onze mensen meteen inzetbaar en durven ze meedenken met jouw processen.

 

Bekijk je graag welk technisch profiel het beste bij jouw onderneming of project past? Dan kan je terecht bij onze Business Unit Manager, Koen. Contacteer hem hier!

Laatste Nieuws

 • Waarom b-source als technische partner?

  Als het gaat om technische projecten, is het belangrijk om de juiste mensen in je team te hebben. b-source, je...
  Lees meer
 • Outsourcing - de voordelen voor jou als technieker

  Stel je dit voor: je rijdt op je motor over de uitgestrekte weg, de wind door je haren en je...
  Lees meer

Altijd als eerste het laatste nieuws ontvangen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

 • Projectrealisaties
 • Beschikbaarheden
 • Sectornieuws
 • Achter de schermen
Copyright © 2024 b-source. Alle rechten voorbehouden. Veiligheid boven alles, ook voor jou. Lees hier ons privacy- , cookie- en GDPR-beleid
Algemene aankoopvoorwaarden Algemene verkoopvoorwaarden Webdesign Webit