Feit of fabel? 6 outsourcing mythes onderzocht

 

Feit of fabel? 6 outsourcing mythes onderzocht

Als technieker werken in outsourcing, ken je dat? Voor sommigen heeft het woord geen geheimen meer. Anderen horen het in Keulen donderen. Misschien heb je er al van gehoord, maar denk je dat het niets voor jou is? Over outsourcing bestaan immers heel wat fabels en verhalen, maar wat mag je nu geloven, en wat neem je best met enkele korrels zout? We onderzoeken in deze blog 6 outsourcing mythes.

 

“Bij outsourcing heb ik weinig inspraak in de jobs die ik uitvoer.”

Fout! Iets waar we bij b-source heel fier op zijn, is onze horizontale structuur, informele teamsfeer en het feit dat bij ons de technieker zélf beslist waar hij aan de slag wil. We organiseren een kennismakingsgesprek samen met de klant en je krijgt een rondleiding in zijn werkomgeving. Zie je het al helemaal zitten? Top, dan starten we op. Zegt je buikgevoel toch iets anders? Geen nood: we zoeken samen met jou naar één van onze klanten waarmee je wel een klik hebt. Da’s leuker voor jou, beter voor de klant en natuurlijk veel geruststellender voor ons.

 

“Langdurige outsourcingprojecten garanderen dat je volledig opgenomen wordt in het team van de klant zelf, maar dat je op elk moment zelf kan aangeven dat je graag iets anders wil,”

 

 

“Outsourcing, da’s van de ene naar de andere plek gestuurd worden.”

Fout! Bij b-source specialiseren we ons in langdurige samenwerkingen met vertrouwde partners. Om hen kwaliteit te kunnen bieden, worden techniekers eerst enkele maanden betaald opgeleid bij de klant. Die klant investeert heus niet in zo’n opleiding die tijd en geld kost, als hij niet van plan is om je aan boord te houden. Je mag er bij b-source dus vanop aan: we’re in it for the long run! En dat heeft nog andere voordelen: zo blijft je materiaal op je vaste werkplek staan en hoef je niet dagelijks met werkkoffers te sleuren. Da’s minder tijdverlies en een pak minder rugklachten  🙂 . Tenslotte zorgt een langdurig project ervoor dat je vriendschappen kan opbouwen met medewerkers bij de klant zelf, en da’s toch altijd fijner werken, niet? Hallo, teamsfeer!

 

“Werken in outsourcing zorgt ervoor dat ik een gezonde werk-privébalans heb.”

Juist! Bij b-source is werkelijk elk arbeidsregime mogelijk: dag-, nacht- of weekenddienst, 2-ploegen, 3-ploegen, 5-ploegen, noem maar op! Met een job in outsourcing ben je er dus altijd van verzekerd dat je een werkregime volgt dat bij je past, en dat je daarbuiten ook de nodige tijd kan vrijmaken voor andere dingen, zoals een pintje met vrienden op café of een namiddag in de speeltuin met je kinderen.

 

“Ik voldoe niet aan elke voorwaarde in de jobomschrijving, dus ik ben niet de juiste kandidaat.”

Fout! De technische wereld is zo uitgebreid dat je onmogelijk van alle markten thuis kan zijn.  In een jobomschrijving lijsten we op welke capaciteiten je idealiter bezit, maar dat wil niet zeggen dat je geen kans maakt wanneer je niet aan één of meerdere pluspunten voldoet. Heb je bijvoorbeeld nog geen attest hoogtewerker of vorkheftruck? Dan zorgen wij ervoor dat je de juiste opleiding krijgt. Voor speciale projecten voorzien we bovendien een inwerkperiode. Of wie weet hebben we wel een andere job beschikbaar die beter bij je capaciteiten past? En je weet wat ze zeggen: wie niet waagt …

 

“Maar het kantoor van b-source is in Aalst. Ik woon niet in de buurt, dus voor jullie werken is geen optie.”

Fout! Met klanten over heel Vlaanderen ben je verzekerd van een werkplek in je eigen regio. En goed om te weten: onze ervaren recruiters zijn voortdurend op de baan. Solliciteren? Dat kan gewoon bij jou in de buurt, in één van onze kantoren of op een terras met een kop koffie. Bye bye dus, lange file-uren in de wagen: met 80 vacatures in Oost- en West-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Brussel is er altijd wel een mogelijkheid om te werken in jouw regio. Ook je reistijd wordt op voorhand goed besproken, zodat die correct vergoed kan worden.

 

“Ja, maar dan moet ik toch nog altijd langskomen in Aalst om mijn papieren werkbonnen in te geven of om materiaal op te halen?”

Fout! Je krijgt bij b-source een gsm-abonnement en toegang tot een applicatie waarmee je dagelijks je uren invult, en die één keer per week door onze klant ter plaatse laat nakijken. Zet die klant zijn handtekening op jouw gsm, dan krijgt onze administratie meteen de juiste informatie toegestuurd. Da’s minder werk en weeral een verplaatsing uitgespaard, en je loon elke keer correct en tijdig uitbetaald!

Ook voor nieuwe kledij en werkmateriaal contacteer je gewoon je teamleader. Hij of zij brengt het materiaal naar jouw werkplek, stuurt ze op naar de klant, of naar jou thuis! Je mag dus zeker altijd even binnenspringen op ons hoofdkantoor in Aalst, maar je kan perfect solliciteren, werken en je loon ontvangen zonder dat je geregeld hoeft langs te komen. Enkel voor onze driemaandelijkse bedrijfsevenementen zien we je natuurlijk graag verschijnen 🙂 Zoals hier, op onze After Work


 

Ziezo, dat zijn alweer enkele outsourcing mythes uit de weg geruimd. Bij b-source hebben we werkelijk aan alles gedacht om een oplossing te bieden op elke twijfel die je hebt bij het werken in technische detachering. Daarom noemen we onze outsourcing echte technische outsolving: een luisterend oor, een vlakke en warme familiale bedrijfsstructuur waarin jouw inspraak van onschatbare waarde is, en alle mogelijkheden om je talenten te ontdekken én verder uit te breiden.

Heb je altijd al willen werken als technieker of ingenieur, maar dan mét de voordelen van outsourcing (vast contract, dienstwagen, tankkaart, 100% werkzekerheid, …)? En neem je enkel genoegen met een werkplek waar jij je écht goed voelt? Bekijk dan onze vacatures op b-source.be/jobs en begin volgende week aan de job van je leven!

Laatste Nieuws

 • Waarom b-source als technische partner?

  Als het gaat om technische projecten, is het belangrijk om de juiste mensen in je team te hebben. b-source, je...
  Lees meer
 • Outsourcing - de voordelen voor jou als technieker

  Stel je dit voor: je rijdt op je motor over de uitgestrekte weg, de wind door je haren en je...
  Lees meer

Altijd als eerste het laatste nieuws ontvangen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

 • Projectrealisaties
 • Beschikbaarheden
 • Sectornieuws
 • Achter de schermen
Copyright © 2024 b-source. Alle rechten voorbehouden. Veiligheid boven alles, ook voor jou. Lees hier ons privacy- , cookie- en GDPR-beleid
Algemene aankoopvoorwaarden Algemene verkoopvoorwaarden Webdesign Webit