Een storingstechnieker is een professional die verantwoordelijk is voor het oplossen van technische storingen. Deze technische storingen kunnen zich voordoen in een breed scala aan apparatuur, variërend van elektrische en elektronische systemen tot mechanische systemen en industriële machines.
De rol van een storingstechnieker is cruciaal in vrijwel elke industrie, omdat storingen leiden tot downtime, wat resulteert in verlies van productiviteit en winst. Het is daarom van vitaal belang dat storingen zo snel mogelijk worden opgelost, en dit is waar de storingstechnieker in beeld komt.
Een storingstechnieker is verantwoordelijk voor het onderzoeken van storingen in verschillende soorten apparatuur. Zodra een storing is vastgesteld, zal de storingstechnieker de nodige stappen ondernemen om deze op te lossen. Dit kan onder meer het vervangen van defecte onderdelen, het repareren van beschadigde onderdelen, het opnieuw kalibreren van systemen en het upgraden van software omvatten.
Daarnaast is de storingstechnieker verantwoordelijk voor het onderhouden van apparatuur om toekomstige storingen te voorkomen. Dit omvat het uitvoeren van routinematige controles en onderhoud, het identificeren van mogelijke problemen voordat ze zich voordoen en het uitvoeren van preventieve reparaties en upgrades.
De dagelijkse taken van een storingstechnieker variëren afhankelijk van de specifieke rol en industrie waarin ze werken. Zo kan een storingstechnieker in de productie-industrie verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van industriële machines, terwijl een storingstechnieker in de IT-sector verantwoordelijk kan zijn voor het oplossen van computerstoringen en netwerkproblemen.
Om een succesvolle storingstechnieker te zijn, moet je over verschillende vaardigheden beschikken. Zo moet je een sterke technische kennis hebben en begrijpen hoe verschillende systemen en apparatuur werken. Daarnaast moet je in staat zijn om snel problemen op te sporen en op te lossen, evenals goed kunnen communiceren met klanten en collega’s.
Ten slotte moet je ook bereid zijn om flexibele werktijden te hebben, aangezien storingen zich op elk moment kunnen voordoen. Vaak werken deze techniekers ook buiten kantooruren en in het weekend om dringende storingen op te lossen.
Een storingstechnieker is een cruciale speler in elke industrie die apparatuur en systemen gebruikt. Hun taak is om storingen op te sporen en op te lossen om downtime te minimaliseren en de productiviteit te maximaliseren. Een storingstechnieker moet een sterke technische kennis hebben, snel problemen kunnen oplossen en goed kunnen communiceren met klanten en collega’s.
Ben je op zoek naar een job als storingstechnieker? Dat treft! Bij b-source zijn we gespecialiseerd in het aanwerven en outsourcen van deze profielen. Je komt vast bij ons in dienst, en gaat vervolgens een opdracht van lange termijn aan bij één van onze vertrouwde klanten. Zie het als ‘consulting voor techniekers’ waarbij jij als technisch expert onder de paraplu van b-source de klant ondersteunt. Interesse in een gesprek over wat we voor elkaar kunnen betekenen? Bekijk onze jobs op b-source.be/jobs of contacteer jobs@b-source.be
Ben je een professionele klant en ben je op zoek naar een storingstechnieker om je team mee te ondersteunen? Dan kun je rekenen op de technische experts van b-source. Met techniekers in de petrochemie, voeding, textiel en tal van andere sectoren en profielen die willen werken in dagregime, nacht- of weekendregime en ploegensystemen hebben we de juiste technieker voor elke langetermijnopdracht. Verwacht je aan gekwalificeerde experts die meedenken en die optimaal ondersteund en begeleid worden door onze teamleaders zodat ze feilloos en zelfstandig, maar ook in teamverband kunnen functioneren in je bedrijf. Interesse? Vul ons contactformulier in en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.