b-source in Congo

De technici van b-source zijn van alle markten thuis, ook als het gaat om gespecialiseerde installaties in het buitenland. Zo leverde b-source in april 2015 technische ondersteuning aan SDM bij een uitdagend project in het Afrikaanse Bení, Congo. In opdracht van de Franse brouwerij Castel hebben we de volledige stroomproductie en -verdeling van één van haar brouwerijen op punt gezet en omgebouwd naar een energie-efficiënt systeem.

Het project ging al in 2013 van start, toen zowel de vermogens- als de stuurborden door SDM voorzien werden. Bij de uitvoeringsfase in april gingen we samen aan de slag om de bestaande installatie uit te breiden van 3 naar 5 generatorsets.

Deze complementaire interactie werd door de klant opgemerkt, wat resulteerde in een nieuwe opdracht.

SDM Group
SDM is specialist in het ontwerpen van stuursystemen voor elektrische stroomopwekking en heeft doorheen de jaren een ruime expertise opgebouwd. Het bedrijf is opgericht in 1969 en in 1999 is SDM-Engineering ontstaan. SDM-Engineering is het kenniscentrum binnen de groep, waar de meest complexe installaties ontworpen worden. Het is ook exclusief verdeler van Deif producten. Om beter in te spelen op de vraag van klanten is SDM-Projects opgericht, waar de opbouw van elektromechanische projecten bij de eindklant centraal staat. Herstellingen en revamps behoren tot hun kennisdomein. In 2014 breidde het zijn activiteiten verder uit met de opstart van SDM-Technics, gespecialiseerd in het ontwerpen en assembleren van laagspanningsborden.

“De helft van onze projecten situeert zich in Afrika, waar grote bedrijven liever hun eigen stroom opwekken dan afhankelijk te zijn van het wankele lokale net”, vertelt zaakvoerder Bavo De Man. “Voor enkele buitenlandse projecten hebben we beroep gedaan op de technische expertise van b-source. Zij hebben mensen in huis die meedenken en probleemoplossend handelen om zo tot het gewenste resultaat te komen.”

Een brouwerijgroep met naam
De ‘Groupe Castel’ is een Franse brouwerijgroep die wijn, bier en frisfrank produceert. In Afrika is Castel de 2e grootste leverancier van bier, goed voor een aandeel van 25 procent op de Afrikaanse biermarkt.

Contacteer ons
Als je meer wilt weten over deze gespecialiseerde opdracht, kan je ons contacteren. Wij vertellen je graag meer over onze buitenlandse samenwerking met SDM.

Laatste Nieuws

 • Vrijwilliger in de kijker

  Van 25 februari tot en met 5 maart viert Vlaanderen haar vrijwilligers tijdens de Week van de Vrijwilliger. Dit jaar...
  Lees meer
 • Een passie voor nauwkeurigheid: VistaLink

    Productie-intensieve bedrijven doen steeds vaker beroep op visiesystemen voor industriële toepassingen. Met deze doorgedreven automatisatie beperk je menselijke fouten...
  Lees meer

Altijd als eerste het laatste nieuws ontvangen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

 • Projectrealisaties
 • Beschikbaarheden
 • Sectornieuws
 • Achter de schermen
Copyright © 2023 b-source. Alle rechten voorbehouden. Veiligheid boven alles, ook voor jou. Lees hier ons privacy- , cookie- en GDPR-beleid
Algemene aankoopvoorwaarden Algemene verkoopvoorwaarden Webdesign Webit